Uncategorized

Mubarakov porodični saldo između 40 i 70 milijardi dolara?

Izvor: Index

Bliskoistočni stručnjaci su izračunali kako bi bogatstvo obitelji egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i njegove obitelji moglo iznositi i do vrtoglavih 70 milijardi dolara.

Veliki dio njegovog bogatstva navodno je pohranjen u britanskim i švicarskim bankama te leži u nekretninama koje ima u Londonu, New Yorku, Los Angelesu te na atraktivnim lokacija uz obalu Crvenog mora. Nakon 30 godina predsjedničkom mjesta i još nekoliko godina kada je bio viši vojni dužnosnik, Mubarak je imao pristup mnogim investicijskim ugovorima koje su na njegove račune donijeli ogromne količine novca.

Većina tog novca je deponirana na tajnim računima u bankama ili je uloženo u luksuzne kuće i hotele. Prema izvještaju arapskih novina Al Khabar, egipatski predsjednik posjeduje stanove na Manhattanu te kuće u ekskluzivnom Rodeo Driveu na Beverly Hillsu. Milijarderi su također i njegovi sinovi Gamal i Alaa. Profesorica politologije sa Princetona, Amaney Jamal je rekla da je Mubarakovo bogatstvo od 40 do 70 milijardi dolara usporedivo sa bogatstvom ostalih vođa iz regije.

“Poslovni pothvati iz njegove vojne i političke karijere su se prenijeli na njegovo osobno bogatstvo”, kazala je Jamal ABC-ju te dodala kako u tim režimima ima mnogo korupcije te korištenja javnih izvora prihoda za osobno bogaćenje.

Profesor bliskoistočne politike na Sveučilištu Durham, Christopher Davidson je rekao da su Mubarak, njegova supruga Suzanne i dva sina mogli skupiti toliko bogatstvo kroz brojna poslovna partnerstva sa stranim investitorima i kompanijama.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom