Uncategorized

Ministarstvo odbrane SAD: Broj vojnika hospitalizovanih zbog mentalnih poremećaja u 2011. porastao za 19%

Izvor: Blic

Broj vojnika koji su hospitalizovani zbog mentalnih poremećaja porastao je za 19 procenata prošle godine, tačnije na 21.735 sa 18.250, koliko ih je bilo 2010. godine, navodi se u izveštaju Ministarstva odbrane.

To znači da je, drugu godinu zaredom, broj pripadnika kopnenih snaga i mornaričke pešadije, koji su služili u Iraku i Avganistanu, a koji su hospitalizovani zbog mentalnih problema, premašio broj žena vojnika hospitalizovanih zbog trudnoće, koja je, do sada bila glavni razlog bolovanja u mornarici, vazdušnim snagama i obalskoj straži.

Od 2006. gdo 2009. godine, trudnoća i rađanje dece bili su glavni razlozi za odsustvo sa dužnosti, da bi 2010. godine, mentalni problemi zauzeli primat.

Psihički problemi, kao što su problemi sa prilagođavanjem, uključujući post-traumatski stres, poremećaji promene raspoloženja, zajedno sa depresijom i bipolarnim poremećajima – bili su najčešći razlog lečenja među aktivnim pripadnicima kopnene vojske i marinaca, što je trend koji se nastavio i naredne, 2011. godine.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom