Uncategorized

Romney: Rusija je naš geopolitički neprijatelj broj 1; Obama: Ovo su moji poslednji izbori, nakon izbora imaću puno više fleksibilnosti; Medvedev: Razumem te, preneću poruku Vladimiru, stojim uz tebe

Izvor: Advance.hr

Republikanski kandidat Mitt Romney komentarisao je najnovije izjave predsednika Obame za vreme sastanka s ruskim predsednikom Dmitry Medvedevom u Seulu.

Podsetimo, došlo je do “tehničkog propusta” za vreme sastanka dvaju predsednika i novinska agencija ABC news zabeležila je deo razgovora koji je trebao ostati privatan.

Obama je rekao Medvedevu: “Ovo su moji poslednji izbori. Nakon ovih izbora imaću puno više fleksibilnosti” – Obama je pritom mislio na kontroverzni raketni štit u istočnoj Evropi zbog kojih je došlo do narušavanja odnosa između SAD-a i Rusije.

Medvedev mu je odgovorio: “Razumem te. Preneću poruku Vladimiru, stojim uz tebe”.

Bilo je za očekivati kako će republikanska opozicija iskoristiti ovaj detalj, Romney je to već učinio za vreme najnovijeg gostovanja na CNN-u. Rekao je kako su Obamine izjave “alarmantne” i “zabrinjavajuće”.

“Rusija podržava Siriju, Rusija podržava Iran, bori se protiv naših sankcija za koje smo želeli da celi svet uvede Iranu. Rusija nije prijateljski faktor na svetskoj pozornici i kada im naš predsednik nudi ‘veću fleksibilnost’ bez da pri tome odgovara američkom narodu po pitanju odnosa prema Rusiji, to je jako jako zabrinjavajuće, jako alarmantno. Ovo je predsednik koji nam govori da radi jedno, a zapravo radi nešto sasvim drugo”, konstatovao je Mitt Romney.

“Nema uopće dileme – Rusija je naš geopolitički neprijatelj broj 1. Oni se bore na strani najgorih svetskih lica. Ideja da Obama planira fleksibilniji pristup s Rusijom je jako zabrinjavajuća zaista”, rekao je Romney.

Nakon što mu je voditelj sugerisao da možda ipak ovo nije toliko alarmantna situacija, Romney je zaključio: “Najveća opasnost s kojom se SAD suočava je nuklearni Iran… ali ko uvek brani najopasnije pojedince na svetskoj sceni? To je uvek Rusija, i uz njih tipično ide Kina”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=5weGTPkaL7o

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom