Vesti

Delegacija FDB na svečanosti povodom obeležavanja Dana Afrike 2024.

 

U petak, 24. maja 2024. godine delagacija FDB, predvođena dekanom prof. Dr Radojicom Lazićem, prisustvovala je svečanosti povodom obeležavanja Dana Afrike, a na poziv izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Кraljevine Maroko, Arapske Republike Egipat i Države Libije. Pored dekana, delegaciju FDB činili su prof. Nataša Кankaraš, g. Nikola Petrović, predstavnik Fakulteta za međunarodnu saradnju i gđa Milica Grujin, studentkinja treće godine OAS na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost.

 

Dan Afrike obeležava se kao dan sećanja kada su šefovi 32 nezavisne države sa afričkog kontinenta u Adis Abebi, Etiopija, potpisali Povelju, kojom je osnovana Organizacija afričkog jedinstva, koja je kasnije prerasla u organizaciju Afrička Unija.

 

Na otvaranju svečanosti, koja je upriličena u „Palati Srbije“ predstavnicima diplomatskih misija i gostima obratili su se g. Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Republike Srbije, gđa. Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, i NJ.E. g. Mohamed Amin Belhaž, izvanredni i opunomoćeni ambasador Кraljevine Maroko u Republici Srbiji.

 

Predstavnici delegacije FDB su ovom prilikom obavili seriju nezvaničnih i prijateljskih razgovora sa NJ.E. g. Fatahom Mahrazom, ambasadorom Alžira, NJ.E. g. Mohamedom Galbunom, ambasadorom Libije, NJ.E. Mohamedom Salahom, ambasadorom Egipta, kao i ministrima g. Markom Đurićem i g. Nemanjom Starovićem.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom