Vesti

Studenti FDB u protokolu: 25. godišnjica Bitke na Košarama

U petak, 14. juna u MTS Dvorani u Beogradu održana je Komemorativna akademija povodom obeležavanja 25. godišnjice bitke na Košarama u organizaciji Odbora Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U protokolu ove značajne manifestacije, predvođeni saradnicima u nastavi Markom Panićem i Nikolom Petrovićem, učestvovalo je i 22 studenata FDB koji su time dali nemerljiv doprinos u organizacionom smislu.

Komemorativnoj akademiji prisustvovao je predsednik vlade Republike Srbije i izaslanik Predsednika Republike, g. Miloš Vučević, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije gđa Ana Brnabić, brojni ministri u vladi Republike Srbije i predstavnici ministarstava, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, brojni drugi generali i oficiri Vojske i Policije Republike Srbije, predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve i drugih verskih zajednica u Republici Srbiji, predstavnici gradova i opština, veterni rata na Kosovu 1999. godine, članovi boračkih organizacija, porodice poginulih boraca, kadeti Vojne akademije, kadeti Kriminalističko-policijske akademije, studenti Fakulteta za diplomatiju i bezbednost i brojni drugi građani.

Svečanost u dupke punoj MTS Dvorani počela je intoniranjem himne Republike Srbije u izvođenju Hora Muzičke škole „ Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka, nakon čega se prisutnima obratio penzionisani pukovnik Vojske Srbije i ratni komandant 53. graničnog bataljona Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije tokom NATO agresije 1999. godine. Usledio je kulturno-umetnički program koji je na originalan način prikazao emocije i bol koje je ovaj događaj ostavio u modernoj srpskoj istoriji, pozivajući isotvremeno na jedinstvo, slogu i ponovno okupljanje srpskog naroda.

Prisutnima se obratila i gđica Sindi Ivanković, ćerka majora Krunoslava Ivankovića, koji je u činu kapetana prve klase poginuo u bici na Košarama.

Komemorativna akademija zatvorena je obraćanjem predsednika Vlade Republike Srbije g. Miloša Vučevića, koji je u svom govoru istakao ne samo junačku prošlost srpskog naorda, dokazivanu kroz vekove, već i značaj borbe za slobodu Srbije za koju je živote položilo čak 108 vojnika SR Jugoslavije tokom bitke na Košarama.

Ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čiji poziv je oko 50 studenata FDB prisustvovalo ovom događaju i bili jedini studenti civilnih fakulteta koji su tu privilegiju dobili.

 

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom