Vesti

Gost FDB-a Nj.E. gđa Anke Konrad, ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji

Dana 12. aprila 2024. godine Dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost prof. dr Radojica Lazić susreo se sa Nj.E. gđom Anke Konrad, ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji.
Sastanku su prisustvovali i gđa Milica Skendžić, Nikola Petrović, saradnik u nastavi i koordinator za međunarodnu saradnju na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, kao i Nataša Kankaraš, profesorka engleskog jezika, kao prevodilac.
Potom je usledilo predavanje Nj.E. ambasadorke na temu: „Da li se nemačka spoljna politika menja u odnosu na Srbiju?“
Ambasadorka je u svom predavanju istakla vaznost bilateralnih odnosa između SR Nemačke i Republike Srbije. Staljajući akcenat na ekonomske, političke i kulturne veze, istakla je da upravo ti odnosi predstavljaju temelj saradnje između dve države, ostavljajući prostora za zajedničke projekte i inicijative koje doprinose stabilnosti i prosperitetu regiona.
Predavanje je pružilo priliku za osvrt na konkrețna pitanja koja su studenti postavljali ambasadorki. Ovo interaktivno iskustvo omogućilo je direktnu razmenu ideja i stavova, produbljujući razumevanje kompleksnosti bilateralnih odnosa i evropske geopolitičke dinamike među prisutnima.
U celini, poseta ambasadorke Konrad našem fakultetu predstavljalo je dragocen doprinos akademskom dijalogu o međunarodnim odnosima i spoljnoj politici. Njeno izlaganje pružilo je inspirativan uvid u ključne aspekte saradnje između Nemačke i Srbije, kao i u šire evropske perspektive koje oblikuju njihovu međusobnu interakciju.
Želimo ovim putem da izrazimo veliku zahvalnost Nj.E. ambasadorki gđi Anke i Konrad na izdvojenom vremenu i razgovoru sa studentima Fakulteta za diplomatiju i bezbednost.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom