Vesti

Dekan prof. dr Radojica Lazić sa studentima posetio Vojnobezbednosnu agenciju (VBA)

U sredu, 09.05.2024. godine, studenti četvrte godine i master studija Fakulteta za diplomatiju i bezbednost imali su privilegiju da posete Vojnobezbednosnu agenciju, na čelu sa dekanom prof. dr Radojicom Lazićem, asistentima i saradnicima u nastavi.

Na početku posete, studentima je predstavljen i objašnjen način rada Vojnobezbednosne agencije. Od nadležnosti agencije do njene organizacije i motivacije za rad koji je predstavljen tokom ove posete, studenti su imali priliku da saznaju širok spektar informacija radi usavršavanja njihovog znanja. Takođe, otvorena je mogućnost za postavljanje pitanja na kraju prezentacije, što je dodatno obogatilo interaktivni aspekt ove posete.

Nakon prezentacije, studenti su sprovedeni kroz prostorije agencije kao i u muzej VBA. Tu su imali privilegiju da se upoznaju sa istorijom Vojnobezbednosne agencije kroz različite periode, kao i da razgledaju materijalna sredstva koja su obeležila njen rad. Ovo je bila nesumnjivo vredna prilika za bolje razumevanje funkcije i značaja ove institucije u kontekstu bezbednosti i odbrane naše zemlje.

Ova poseta Vojnobezbednosnoj agenciji je ne samo obogatila znanje o bezbednosnim aspektima, već i dalje potvrdila značaj saradnje između obrazovnih institucija i važnih aktera u oblasti bezbednosti.

Želimo izraziti veliku zahvalnost Vojnobezbednosnoj agenciji na toploj dobrodošlici i velikom udelu u stručnom usavršavanju naših studenata.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom