Vesti

Dan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost 29. maj

Dan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost i Dan srpske diplomatije svečano je obeležen 29. maja 2024. godine. Na svečanoj ceremoniji dodeljene su nagrade pojedincima i institucijama, za doprinos razvoju naše institucije.

Program ceremonije, koju je dvojezično (srpski i engleski) vodila Tara Raić Blanuša, studentkinja četvrte godine OAS Diplomatije i Bezbednosti, počeo je intoniranjem himni „Bože pravde“ i „Gaudeamus igitur“ u izvođenju hora Кluba studenata tehnike, pod dirigentskom palicom gđe Nataše Lazić Živković.

Svečanosti su prisustvovali rektori više univerziteta, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva pravde Republike Srbije, predstavnica Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici direktora VOA i VBA, čak 14 ambasadora akreditovanih u Republici Srbiji kao i predstavnici drugih diplomatskih misija i institucija u Beogradu.

Prisutne je najpre pozdravio dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, prof. dr Radojica Lazić, koji je u sažetom govoru izvršio retrospektivu rezultata u proteklih godinu dana, ali se osvrnuo i na planove za naredni period. Potom su se prisutnima obratili potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije, gospođa Marina Raguš, kao NJ.E. gospodin Basel Salah, ambasador Arapske Republike Egipat u Beogradu.

U ime dobitnika priznanja za doprinos akademskom razvoju naše institucije obratila se direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu, gospođa Mirjana Кatić.

U poslednjem delu ceremonije dodeljene su diplome najboljim studentima fakulteta, a u ime nagrađenih, obratio se student generacije, Nikola Petrović.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj uvaženih gostiju, profesora FDB, sa sva tri departamana, predstavnika brojnih institucija, kao i studenti FDB.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličili ovaj značajan dan za naš Fakultet.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom