Uncategorized

Gerald Celente: Te psihopate, koje su uzrok ovih problema, daju savete kako se nositi sa istim, dodajući još nasilja starom nasilju i kriminalnoj aktivnosti

Izvor: Standard

Prema rečima osnivača Instituta za istraživanje trendova Džeralda Selentea, 22-mesečna histerija o nastupajućem evropskom finansijskom krahu, koja je počela u martu 2010. godine u Grčkoj, u 2012. dobiće svoj epilog.

„Rekao bih da u svojoj tridesetogodišnjoj radnoj karijeri, u kojoj obavljam ovaj posao, nikad nisam bio više zabrinut nego sada“, rekao je australijskom ABC Selente.

U svoj poslednjoj prognozi, naslovljenoj „Prvi veliki rat 21. veka – pripremite se, preživite, pobedite“, Selente slika mračnu sliku 2012. godine, predviđajući zaoštravanje klasne borbe, koja je već pogodila više od deset država, od Tunisa, Egipta, Jemena, Sirije, Bahreina, Katara, Velike Britanije, Grčke i Italije, koja će se neminovno proširiti na Istočnu Evropu, Centralnu Aziji i još intenzivnije na SAD.

No, to što je svet do sada video, samo su ekonomski i socijalni simptomi privremenih mera centralnih banaka, koje su krpile rupe kratkotrajnim rešenjima, koje su one maštovito primenjivale na finansijsku krizu od samog početka u SAD, od propasti banke Bear Stearns 2008. godine.

Prema Selenteu, kada se Evropska Unija saplete od prevelikog duga, koji dolazi nasuprot dugu i potrebama za još kredita, evropski domino će se srušiti na druge države, proširujući još više globalnu krizu u koju će upasti i veće globalne ekonomije.

„Ako živite u Grčkoj, vi ste u krizi; ako živite u Španiji, vi ste u krizi; ako živite u Portugaliji i Irskoj – takođe ste u krizi“, rekao je Selente. „Ako živite u Litvaniji, trčite u banku kako biste uzeli svoj novac, dok se nastavlja BANK RUN (povlačenje novca iz banaka). To je kriza. Mađarska, Rumunija, Bugarska – veći deo Istočne Evrope – takođe je u krizi. Kriza je trenutno zahvatila mnoge države“.

Prema Selenteovim rečima, u Kinu se takođe ne treba uzdati. Kada Amerikanci i Evropljani prestanu da kupuju kinesko smeće, Kina će smanjiti uvoz sirovina i energije iz zemalja čije sirovine su joj bile neophodne u vreme buma, što će dovesti do začaranog kruga rastuće nezaposlenosti i pada ekonomskih aktivnosti.

„Sve je povezano“, objašnjava Selente: „Kinezi neće spasavati gubitnike koji će taj novac prokockati na otplatu starih dugova, da bi, nakon toga, po svojoj lošoj navici kockanja, ponovo tražili zajam da se kockaju… Kinezi imaju dovoljno svojih problema s kojima se moraju nositi“.

Koliko će ozbiljne biti sledeće faze stagnacije svetske ekonomije? Selente smatra da je poređenje s 30-im – korektno. On nastavlja: „…Poslušajte bar Kristijan Lagard iz MMF, te ajkule zelenaškog biznisa poslednje instance – sada i ona govori to što mi govorimo već tri godine – o aktuelnosti paralele s kolapsom 1929. godine, Velikom krizom, valutnim i trgovinskim ratovima i svetskim ratom.

Istorija pokazuje da, kada ekonomski užasi razore društvo, politički lideri traže sredstva za stvaranje šovinizma na nacionalnom nivou, kako bi preusmerili gnev razjarene mase. Ovo traganje za političkom bezbednošću, obično se pretvara u rat.

„Pogledajte trgovinske ratove, o kojima oni danas govore. Ako saberete sve zajedno, videćete ubrzavanje zamajca velikog rata, što se već sada događa“, kaže Selente.

„Te psihopate, koje su uzrok ovih problema, daju savete kako se nositi sa istim, dodajući još nasilja starom nasilju i kriminalnoj aktivnosti“.

Selente kaže da se udarac za globalni kolaps i poziv na rat mogu očekivati „negde u prvom kvartalu 2012. godine“, kako se evropska kriza bude pogoršavala do tačke pucanja. „Ne postoji način da se evropske zemlje izvuku“, emocionalno kaže on.

Amerikancima Selente savetuje da već sada pripreme plan za bekstvo iz zemlje: „Oni su doneli Zakon o ovlašćenjima vojske u vanrednim situacijama (National Defense Authorization Act (NDAA) – prim. „Borba za veru“) – Zakon koji predsedniku daje pravo da svaku osobu identifikuje kao teroristu – na primer mene. Po mene će doći vojnici (vojnici, dakle, a ne policija), razvaliće vrata, uhapsiće me, navesti izmišljenu krivicu, neće biti prava habeas corpus, porote, sudija… Oni mogu da me muče i ubiju, ako hoće, a mogu me čak poslati u neki od tajnih zatvora, razbacanih po celom svetu“.

Po njegovim rečima, efekti devalvacije dolara su nejasni, ali usvajanje takvog zakona, postojanje logora FEMA i planovi za širenje na čitavoj teritoriji SAD kontrolnih punktova za skeniranje tela, kao na aerodromima, sve ovo govori da SAD mogu ući u krizu sličnu onoj koja je dovela do građanskog rata od 1861-1865. godine.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom