Uncategorized

Vladimir Putin optužio SAD za umešanost u ubistvo Gadafija

Izvor: Tanjug

Ruski premijer Vladimir Putin optužio je danas specijalne snage SAD da su umešane u ubistvo svrgnutog libijskog lidera Moamera el Gadafija, navodi AFP. Ruski premijer je, kako prenosi Interfaks, rekao da su Gadafija ubili iz stranih, uključujući američke bespilotne letelice.

– Ko je to uradio? Bespilotne letelice, uključujući američke. Naneli su udar po njegovom konvoju, zatim radio – vezom preko specijalaca, koji nisu trebalo da budu tamo na teritoriji, poterali tzv. opozicionare i borce. I ubili ga bez suđenja i istrage – rekao je Putin odgovarajući na pitanja građana.

Putin je, takođe, ocenio da neprijateljski nastrojene snage na Zapadu, poredeći ga sa Gadafijem, žele da skinu Rusiju sa svetske scene.

– Rusiju neki žele da gurnu, da se ne meša, da ne ometa gazdovanje planetom – rekao je Putin, a preneo je Itar-Tass.

Govoreći o poređenju sa Gadafijem, koje je izneo američki senator DŽon Mekejn, ruski premijer kaže da te izjave nisu na njegov račun i da je to rečeno na račun Rusije.

– Sve do sada plaše se našeg nuklearnog potencijala i zato ona (Rusija) iritira. Osim toga, sprovodimo nezavisnu spoljnu politiku. To, naravno, nekome smeta – dodao je ruski premijer, naglašavajući da Rusija na Zapadu ima “više prijatelja, nego neprijatelja”.

Govoreći o poređenju sa Gadafijem, Putin je podsetio da je Mekejn učestvovao u Vjetnamskom ratu.

– Mislim da je na njegovim rukama dosta krvi civila i da mu se sviđa, ne može da živi, bez onih scena užasnog nasilja nad Gadafijem, kada je na ekranima u celom svetu prikazano kako ga ubijaju. Da li je to demokratija? – upitao je Putin.

– Gospodin Mekejn je, kao što je poznato, zarobljen u Vjetnamu. I boravio ne u zatvoru, već u rupi i to nekoliko godina. Svaki čovek bi pošizeo, i to nije ništa neobično – rekao je Putin.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom