Uncategorized

Rekordna nezaposlenost u Španiji dostigla stopu od 21,52%

Izvor: Tanjug

Stopa nezaposlenosti u Španiji dostigla je u trećem kvartalu gotovo najviši nivo u poslednjih 15 godina, što je još jedna loša vest za tu veliku privredu evrozone.

Zavod za statistiku u Madridu saopštio je danas da je u tri meseca zaključno sa septembrom, španska stopa nezaposlenosti skočila na 21,52 odsto sa 20,89 odsto iz prethodnog tromesečja, što je najviši nivo od poslednjeg kvartala 1996, prenela je agencija AFP.

Time je potvrđeno da je Španija zemlja sa najvišom stopom nezaposlenosti među državama članicama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Vesti o nezaposlenosti su još jedan od izazova za pokretanje privrednog rasta koji su pred četvrtom po veličini ekonomijom evrozone. Španska privreda je zapala u recesiju u drugoj polovini 2008, pogođena globalnom finansijskom krizom i kolapsom tržišta nekretnina, usled čega su milioni ljudi ostali bez posla. Privredni rast je slab još od tada.

Broj nezaposlenih na kraju septembra porastao je na 4,978 miliona, sa 4,834 miliona sa kraja juna, pokazali su podaci Zavoda.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom