Uncategorized

Protesti se šire Amerikom

Izvor: Tanjug

Protest pokreta „Okupirajte Vol strit“ proširio se u ponedeljak iz Njujorka na više američkih gradova, u kojima su održane demonstracije protiv pohlepe multinacionalnih kompanija, globalnog zagrevanja, socijalne nejednakosti i visoke nezaposlenosti u SAD.

Od protestnih skupova koje su zabeležili u ponedeljak, vredi pomenuti onaj u Bostonu, gde su se okupile stotine demonstranata.

Oni su se od svog „grada od šatora“ u centru Bostona uputili do stare zgrade Kongresa države Masačusets, tražeći prestanak uticaja velikih kompanija na vladu.

Po svojim šatorima ispisali su: „Borite se protiv bogataša, a ne u njihovim ratovima“.

Pored toga, ispred lokalnih sedišta američke centralne banke u Čikagu, San Francisku i Kanzas Sitiju okupilo se nekoliko desetina demonstranata.

U Los Anđelesu, nekoliko stotina je protestovalo ispred gradske većnice, a zatim su se uputili ispred sudnice gde se sudi lekaru Majkla DŽeksona, u očekivanju da privuku pažnju televizije.

Lokalni pokreti koji sebe nazivaju „Okupiraj Boston“, „Okupiraj Čikago“, Filadelfiju i tako dalje, još su u velikoj meri aktivni najviše na društvenim mrežama, ali najavljuju koordinaciju, bolju koordinaciju i širenje čak i na druge zemlje, pošto je postojeća kriza globalna.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom