Uncategorized

Mišel Žofroa: Ovaj Sistem će uskoro biti gotov jer trenutno živimo na kraju jednog ciklusa

Izvor: Standard

Sada, kada stiže kazna, uprkos svim svojim oružjima, sujeti i smicalicama, oligarhija se plaši naroda. I ima pravo jer narodi teže razbijanju lanaca! Zaista, moja evropska braćo, treba i dalje da verujete. Ovaj Sistem će uskoro biti gotov jer trenutno živimo na kraju jednog ciklusa.

Braćo moja, čuvajte se prividnog.

Jer, iako vam se Sistem kojem ste potčinjeni čini strašnim i moćnim, u stvari on je na ivici propasti. On je sada kao drvo koje je iznutra izjedeno i kojeg će već sledeći vetar slomiti.

Zapadna oligarhija zaista nije naučila lekciju Vavilonske kule, niti lekcije vaših grčkih ili skandinavskih predaka. Ona tvrdi da vlada ljudima i planetom, i da je tako jednaka bogovima. Pa to je nečuveno! Zbog toga će nju uskoro kazniti ti isti bogovi.

Jedino što je uspela jeste da oslobodi paklene snage ekonomije, tj. snage neograničene ljudske koristoljubivosti i prohteva. Oslobodila je vuka Fenrira iz skandinavske mitologije i aždaju iz kineske mitologije: sada zlato proždire svet svojom vatrom. Vaši preci su se s pravom čuvali tih snaga, braćo moja. Jer vidite da one danas, oslobođene svih prepreka, uništavaju države, nacije i narode. One pustoše i prirodu. Ovo je buna Titana, koja ponovo počinje i koja će, kao u našoj dalekoj prošlosti, zapečatiti kataklizmičan ciklus istorije.

Oligarhija misli da vlada svetom. Ona vas ubeđuje u to da ona to može, braćo moja, zahvaljujući magičnom ogledalu medija u koje vas tera da gledate. Ali ne gledajte više to ogledalo, jer vas ono vara, braćo moja. Ono ne pokazuje stvarni svet. Ono ga naprotiv krije.

Jer oligarhija se igra veštica početnica: ona ne upravlja nijednom snagom koju je neoprezno oslobodila. Te snage sada njom upravljaju, vukući sve nas u provaliju.

Oligarhija više ne može da upravlja ni trgovcima ni tržištima: oni su ti koji sada njoj daju naređenja. Ona ne može da savlada migracije naroda jer je uništila granice kako bi dozvolila trgovcima da što lakše trguju. Ona ne zna kako da vrati dugove koje nagomilava u vaše ime. Ona više ne ume da obezbedi red i sigurnost gradova. Ona ne zna kako svakome od nas da obezbedi stabilan i častan posao. Ona ne zna kako da podučava vašu decu. Ona ne zna koji ideal treba da pruži onima čije je vrednosti i tradicije uništila sa toliko strasti. Ona čak ne ume da da vladu jednoj maloj Belgiji, a želi da vlada planetom? Oligarhija će okončati u apsurdu, braćo moja.

U svojim palatama oni koji se prave da još uvek vladaju nad vama ne znaju više koju laž da izmisle. Ne znaju više šta da kažu narodu: jer shvataju da njihova obećanja zemaljskog raja varaju sve manje i manje ljudi.

Sada, kada stiže kazna, uprkos svim svojim oružjima, svojoj sujeti i smicalicama, oligarhija se plaši naroda. I ima pravo što se plaši jer narodi svuda teže razbijanju lanaca!

Dobro posmatrajte ovog leta antičke ruševine, braćo moja. One su svedok onoga što je ostalo od imperija koje su nekada bile moćne, a koje su ipak pale. Uskoro će biti red i na zapadnu oligarhiju i njen Sistem. A vi ćete na tim ruševinama sagraditi neki novi svet.

Radujte se tome, braćo moja!

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom