Uncategorized

Milionerske porodice drže 39 posto svetskog bogatstva

Izvor: Gdeinvestirati.com

Gotovo 40 posto svetskog bogatstva nalazi se u rukama približno jedan posto porodica u svetu, pokazala je najnovija studija, ukazujući na izrazitije nejednakosti nakon poslednje globalne krize.

Broj bogatih porodica širom sveta uvećan je za 12 posto u 2010. godini, pokazala je studija The Boston Consulting Groupa. U rukama tih porodica prošle godine bilo je 39 posto ukupnog svetskog bogatstva, nasuprot 37 posto u 2009.

Uprkos tome što su bile glavni centar globalne finansijske krize, Sjedinjene Američke Države beleže daleko najveći broj milionerskih porodica, njih 5,2 miliona, što je za 1,3 posto više nego u 2009.

Japan je na drugom mestu, s 1,53 miliona porodica, a Kina zauzima treće mesto, s 1,11 miliona.

Tržišta u nastajanju u Aziji ipak mogu da očekuju najveći rast broja bogatih porodica, s obzirom da im je udeo u prošloj godini uvećan za 2,9 postotnih bodova u odnosu na godinu ranije, navodi se u studiji.

Sićušna azijska ekonomska sila Singapur beleži najizrazitiji rast broja porodica koja upravljaju imovinom većom od milion dolara. Naime, više od 15 posto tamošnjih porodica upravlja s više od milion dolara, što je daleko više u poređenju sa Švajcarskom i naftom bogatim zemljama Arapskog zaliva.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom