Uncategorized

Le Canard enchaine: NATO Gadafiju i njegovoj porodici garantuje bezbednost ako ode u izgnanstvo u Srbiju; Vlada Srbije demantuje

Izvor: Blic

Diplomate vodećih zemalja NATO garantovaće bezbednost Moameru el Gadafiju (59) i njegovoj porodici ako ode u izgnanstvo u Srbiju, koja se dobrovoljno ponudila da primi libijskog lidera, objavio je juče uticajni francuski nedeljnik “Kanar anšene” („Le Canard enchaine“) pozivajući se na izvore iz vlade francuskog premijera Nikole Sarkozija.

“Dok francuski i britanski avioni pokušavaju da ga ubiju, diplomate mu obećavaju da će (Gadafi) sačuvati svoj život ako se povuče”, počinje članak francuskog nedeljnika.

Prema izvorima “Kanar anšenea”, pregovori su počeli pre dve nedelje, a kao alternativna utočišta pominju se Ujedinjeni Arapski Emirati ili “neka treća zemlja po njegovom (Gadafijevom) izboru”.

Klod Anželi (79), pisac članka i izvršni urednik “Kanar anšenea”, kaže za “Blic” da je informacija potekla od njegovog izvora iz francuske vlade, ali da ne želi da otkriva ko je taj izvor.

– Ova vest nije šala. Pregovori sa Gadafijem se vode, a libijski vođa dobio je ponudu od zvaničnog Beograda da utočište nađe u vašoj zemlji. Ne mogu da vam otkrijem ko mi je to rekao, ali možete da računate da je informacija pouzdana – kaže Anželi za “Blic”.

“Kanar anšene” je nedeljnik poznat po istraživačkim tekstovima, ali i po satiričnim, čija su meta često Nikola Sarkozi i njegova supruga Karla Bruni.

Važi za levičarski i antirežimski časopis pred kojim drhti svaka francuska vlada jer su brojni politički skandali u ovoj zemlji u poslednjih 30 godina dospeli u javnost upravo posle tekstova u “Kanar anšeneu”. Izlazi u tiražu od oko 450.000 primeraka i ne objavljuje oglase.

U Vladi Srbije demantuju pisanje francuskog nedeljnika o mogućnosti da Gadafi dobije utočište. “Tvrdnja da je Srbija nudila utočište Gadafiju nema nikakve veze sa realnošću”, izjavio je juče za “Blic” Milivoje Mihajlović, šef kancelarije za saradnju sa medijima.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom