Uncategorized

Bivši agent CIA Berkan Jašar tvrdi da je Osama bin Laden preminuo 26. juna 2006. a da je 2. maja ove godine pronađen njegov grob

Izvor: Sarajevo X

Čečen Berkan Jašar, bivši agent CIA-e koji trenutno živi u Turskoj, tvrdi da je Osama bin Laden umro od bolesti prije pet godine, a da je 2. maja ove godine pronađen njegov grob na pakistansko-afganistanskoj granici.

On je izjavio jednoj ruskoj televizijskoj stanici da je veoma dobro poznavao Čečene koji su čuvali Bin Ladena.

“Samy, Ayb i Mahmud su s njim bili do samog kraja. Tačno se sjećam toga datuma, jer u njemu imaju tri šestice. Umro je 26. juna 2006. godine”, rekao je Jašar i dodao da su ga mrtvog vidjela ta tri muškarca, kao i dva muslimana iz Londona te dva muškarca iz Amerike.

Prema njegovim riječima, Bin Laden je bio jako bolestan prije smrti i bio je “kost i koža”, te dodao da su mu tri Čečena oprala tijelo prije pokopa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=W5JbIAcU9CY

On je rekao da je 2. maja, kada je američki predsjednik Barack Obama objavio da je Bin Laden ubijen, tek pronađen grob vođe Al-Qaide na pakistansko-afganistanskoj granici, te je tada odlučeno da bude pokrenuta vojna operacija.

Bivši agent CIA-e tvrdi i da su Amerikanci počeli hvatati Bin Ladenove čuvare iz Čečenije nakon što je 2008. godine prvi put objavljeno da je vođa Al-Qaide mrtav i dodao da su posljednjeg od njih, Samyja, američki vojnici uhvatili nekoliko dana prije “akcije” u kojoj je ubijen Bin Laden”.

Vjeruje se da je upravo taj Čečen otkrio mjesto gdje je Bin Laden pokopan.

Na pitanje zašto je odlučio da progovori za rusku televiziju, Berkan Jašar rekao je da se nakon posljednjih događaja boji za svoj život.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je 2. maja da je vođa terorističke mreže Al-Qaida Osama bin Laden ubijen u Pakistanu.

Obama je u obraćanju naciji rekao da je mala grupa komandosa izvršila zadatak koji im je lično povjerio.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom