Uncategorized

Od početka vazdušnih napada Gadafiju pobijeno više od deset članova porodice, Muhamed el Gadafi: Masakrirali su nam decu, a onda objavili da su ubili bin Ladena koji je već dugo mrtav

Izvor: NSPM

Amerikanci su nam ubili brata i troje naše dece, a da bi prikrili taj zločin, namerno su pustili informaciju da su ubili Osamu bin Ladena! Bin Laden je odavno mrtav, ali im je i takav poslužio da se iza njega sakriju – kaže ekskluzivno za Kurir Muhamed el Gadafi (52), brat od strica libijskog vođe Moamera el Gadafija.

U dubokom bolu, tek što je stigao sa još jedne sahrane trojice braće, najbližih rođaka predsednika Gadafija, Muhamed priča da je od početka vazdušnih napada na Libiju pukovnikova porodica ostala bez više od deset članova.

– U ponedeljak smo krenuli iz Sirta na sahranu našeg Saifa el Araba i dečice. Bilo nas je mnogo i putovali smo u koloni automobila do Tripolija. Nisu nam dozvolili ni da se od njih oprostimo na dostojanstven način. Morali smo da se sklanjamo i da bežimo od NATO aviona, jer smo se plašili da će gađati pogrebnu povorku – potreseno priča Muhamed.

Porodica je još u šoku i teško im je da poveruju da Saifa el Araba i njihovih unučića više nema.

– Ubili su ga. Ubili su ih, ubili su decu! Bombe su padale kao kiša. Ni on ni deca nisu imali šanse. Moamerov unuk, Muhamedov sin Saif bio je 2008. godište. Hanibalova ćerka Kortaž rođena je 2009. godine, a Ajšina ćerka Mastura rođena je u decembru 2010. godine. Jedina nam je uteha to što oni koji umru u ratu idu u raj i dobijaju drugi život. Kod nas je to tako – kaže Muhamed i dodaje da Gadafi s porodicom iz bezbednosnih razloga stalno menja prebivalište.

– Nikada ne zanoće dva puta na istom mestu. NATO bombe ubijaju civile i iza sebe ostavljaju samo pustoš. Ali mi moramo da se borimo, jer ne možemo drugačije. Amerikanci seju smrt i prave zločine. Masakrirali su nam decu, a onda objavili da su ubili Osamu bin Ladena. On je mrtav već dugo, a informacijom o njegovom ubistvu bacili su senku na zločin koji su nad nama učinili, učinili su da se više ne priča o tome – izričit je Muhamed.

U ponedeljak, na dan sahrane, bilo je, kako tvrdi naš sagovornik, najviše žrtava od početka bombardovanja.

– Nismo više u stanju ni da brojimo žrtve. Bombarduju nas i danju i noću. Gore nego vas 1999. godine. Sve što žele je naša nafta. Neka je uzmu, eto im sve! Samo neka nas puste da živimo i da sačuvamo decu – kaže Muhamed.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom