Uncategorized

Patrick Young: Grčki političari imaju najveće plate u EU, primaju i po 15,000 evra mesečno, a narod se ubija po ulicama

Izvor: Advance

Patrick Young, ekonomista i finansijski savetnik iz Poljske uključio se u današnji program RT-a i žestoko kritikovao aktuelnu politiku prema Grčkoj od strane EU-a, ali i lokalne političare za koje tvrdi da primaju najveće plate u celoj EU. Glavna tema razgovora je bila tragična smrt penzionera koji je radije birao smrt nego poniženje da mora kopati po smeću – nakon njegovog samoubistva pre dva dana na glavnom trgu u Atini, u večernjim satima izbili su žestoki protesti i sukobi s policijom.

Patrick Young smatra kako je smrt penzionera tragedija, a kao uzrok za celokupno teško stanje u Grčkoj navodi “ekonomski imbecilne i nesposobne političare koji su slušali podjednako nesposobne bankare”.

“Uzimanjem dugova celu su državu pretvorili u sirotinju koja se danas ubija kako bi izbegla hronično siromaštvo”, navodi Young.

Young smatra kako su lokalni, ali i vodeći EU političari, svi zajedno odgovorni jer su vlastito stanovništvo prepustili gladi.

httpv://www.youtube.com/watch?v=oG72L05i9a0

RT: “Što aktuelna grčka vlada može napraviti u ovom trenutku? Sada kada su se obavezali na mere štednje, zbog kojih novac dolazi.”

P. Young: “Grčka ne može ostati unutar eura, ona mora bankrotirati. To će možda biti znatan problem za mnoge finansijere i investitore, ali svaka banka koja je kupovala grčki dug tokom zadnjih 10 godina je bila glupa. Bitno je napomenuti kako Grčka ima političare s najvećom platom u celoj Evropskoj Uniji – oni sada konstatuju ‘o, evo jedan se ubio’ – dok njima na račun svaki mesec stižu plate po 15,000 evra. Samo s tim novcem moglo bi se pomoći velikom broju penzionera u novoj, žestokim merama štednje pogođenoj, Grčkoj”.

Young dalje navodi kako se Vladama, unutar EU, jednostavno ne može i ne sme verovati. Smatra da je zajednička valuta euro bio promašaj od samog početka, no – na pitanje voditelja da li se može ponoviti tuniški scenario u Evropi (op.a. aludirajući na podatak da je revolucija u Tunisu počela nakon javnog samoubistva) – tvrdi kako to ne bi bilo dobro rešenje.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom