Uncategorized

Nigel Farage: Vi ste gospodine Van Rompuj, jedan neizabran čovek, otišli ste u Italiju i izjavili da „ovo nije vreme za izbore, već vreme za akciju“, šta vam, za ime Boga, daje za pravo da to kažete italijanskom narodu?

Izvor: Standard

Predsedavajući: Kopredsedniče poslaničke grupe „Evropa – sloboda i demokratija“ Najdžele Feridž, podijum je vaš.

Najdžel Feridž: Pa, evo nas na ivici finansijske i društvene katastrofe, i u ovoj prostoriji mi danas imamo četiri čoveka koji je navodno trebalo da budu odgovorni, a zauzvrat smo slušali najdosadnije i najtehnokratskije govore koje sam ikada čuo – svi zajedno sve negirate.

Prema svim objektivnim merilima, evro je poraz. Ko je zapravo odgovoran za ovo od svih vas, ko rukovodi? A odgovor je – niko, jer niko od vas nije izabran i niko od vas nema demokratskog legimiteta za uloge koje trenutno vršite u ovoj krizi. I u ovom vakumu, iako nerado, uskočila je Angela Merkel, i mi sada živimo u Evropi pod nemačkom dominacijom. Evropski projekat je trebalo da zaustavi tu dominaciju, za to su oni koji su hodali pre nas zapravo platili veliku cenu u krvi kako bi to sprečili. Ja ne želim da živim u Evropi pod nemačkom dominacijom niti to žele gradjani Evrope. Ali, vi momci, ste odigrali ulogu, jer kada je gospodin Papandreou ustao i upotrebio reč “referendum”, gospodine Ren, vi ste to opisali kao “kršenje poverenja” i vaši prijatelji ovde su se udružili kao čopor hijena, nabasali ste se na Papandreoua, i marionetska vlada ga je uklonila i zamenila. Kakav je to potpuno odvratan spektakal bio. I ne samo da time niste bili zadovoljni, vi ste odlučili da i Berluskoni takođe treba da ode. On je uklonjen i zamenjen gospodinom Montijem, bivšim evropskim komesarom i bratom-arhitektom ove evrokatastrofe. Taj čovek nije bio čak ni član Parlamenta.

Ovo postaje poput jednog romana Agate Kristi, gde pokušavamo da shvatimo koja će sledeća osoba biti „ukokana“. Razlika je u tome što mi znamo ko su počinioci. Svi vi bi trebalo da budete stavljeni na odgovornost za ono što ste uradili; vi svi treba da budete otpušteni, i vama, gospodine Van Rompuj, moram reći: kada smo se pre 18 meseci prvi put sreli, ja sam tada pogrešio govoreći o vama. Tada sam rekao da ćete vi biti tihi likvidator demokratije u nacionalnim državama. Ali vi to više niste, vi sada time pravite mnogo buke, zar ne ? Vi, jedan neizabran čovek, otišli ste u Italiju i izjavili da „ovo nije vreme za izbore, već vreme za akciju“. Šta vam, za ime Boga, daje za pravo da to kažete italijanskom narodu?

httpv://www.youtube.com/watch?v=5SB0y_klPds

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom