Uncategorized

Zaokruživanje globalne vladavine, Vatikan: Predloženo osnivanje “nadnacionalne institucije”, koja bi pokrivala čitav svet i imala “univerzalnu nadležnost” da vodi ekonomsku politiku i donosi odluke

Izvor: NSPM

Vatikan je predložio da se osnuje institucija sa “globalnim javnim autoritetom”, odnosno svetska centralna banka sa kontrolom nad finansijskim institucijama, budući da su one postale staromodne i često neefikasne u reagovanju na krize.

U dokumentu od 18 strana pod naslovom “Reforme međunarodnih finansijskih i monetarnih sistema u kontekstu globalnog javnog autoriteta”, Vatikan navodi ideje koje bi trebalo da budu veoma dobro dočekane od strane “ogorčenih” demonstranata širom sveta, pobunjenih protiv uzroka ekonomske krize, preneo je Rojters.

“Ekonomska i finansijska kriza kroz koju prolazi svet poziva i pojedince i narode da dubinski ispitaju principe, kao i kulturne i moralne vrednosti koje čine temelje društvene koegzistencije”, stoji u dokumentu.

Vatikan je predložio osnivanje “nadnacionalne institucije”, koja bi pokrivala čitav svet i imala “univerzalnu nadležnost” da vodi ekonomsku politiku i donosi odluke.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom